Ermenek Usulü Batırık Tarifi (Karaman)




Ermenek Usulü Batırık Tarifi (Karaman) 
Malzemeleri:

  • Köftelik bulgur 6 çay bardağı
  • Ceviz 1/2 kg
  • Kuru soğan 1 tane
  • Domates 1/2 kg
  • Domates kurusu 1/2 su bardağı
  • Maydonoz yarım demet
  • Salatalık 3 tane
  • Yeşil biber 2 orta boy
  • Tuz 1 tatlı kaşığı
  • Pul biber 1 tatlı kaşığı
  • Reyhan 1 çorba kaşığı
  • Lahana

Yapılışı:
İnce bulgur tepsiye konulur. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş domates kurusu dökülür. Yaz aylarıysa bolca domates rendelenip konur. Soğan, ceviz, tuz, biber ilave edilip yoğrulur. Yoğrulma işlemi tamamlandığında maydonoz ve reyhan konulur. Yumuşayınca sıkmalar yapılır. Arzu edilirse sıkmaların üzerine iri çekilmiş ceviz serpilir. Tepside kalan batırık suyla sulandırılıp, çorba kıvamında yenir. Arzu edilirse yanına soğan piyazı yapılır.

NOT: Batırık Karaman Ermenek yöresine ait güzel lezzetlerden biridir. Hele yaz aylarında buz gibi yapılıp yenilirse insanı ferahlatır. Bol sebzeli olursa hafif olur.Batırık kalbalıkta yenilirse dahda lezzetlenir.Bizim annelerimiz ölçüsüz göz kararı yaparlardı.Hatta fazla fazlada koyarlardı bir kısmetlisi gelir yer diye.

Hiç yorum yok :