Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Malzemeleri:
  • 1,5 Su bardağı kuru fasulye
  • 4-5 dilim pastırma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • ½ çay bardağı mısır özü yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı
Kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın, ertesi gün hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kırmızı biberi ve soğanı yemeklik doğrayın, pastırmayı elinizle parçalara ayırın.
Orta boy tencereye yağınız ve soğanınızı alın.
Hafif kavurduğunuz soğana biberleri ekleyin.
Ardından yumuşamış kuru fasulyeyi ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Sıcak suda ezdiğiniz domates ve biber salçanızı ekleyin.
Ardından fasulyelerin üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. 
Fasulyeleriniz kaynamaya başladıktan 15 dakika kadar sonra pastırmaları ekleyin.
Tuz ve karabiberini ekleyin.
Fasulyeleriniz hafif çatlayıp, tam pişinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok :