Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı Tarifi
 Malzemeleri:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 tane yumurta
  • Bir tutam tuz

Kızartmak için: 

  • Sıvı yağ

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı su
  • 500 gram toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Toz şekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. 

Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvı yağı hafifçe kızdırın.Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın.

Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.

Hiç yorum yok :