Tene Helvası Tarifi

Tene Helvası  Tarifi, TaneHelvası Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Adıyaman Yöresi Yemekleri, Tene Helvası Nasıl Yapılır Tene Helvası Pişirmek, Tene Helvası Yapmak, Tene Helvası Malzemeleri, Tene Helvası Oktay Usta Tarifleri, Tene Helvası İçin Gerekli Malzemeler.


Tene Helvası  Tarifi -Adıyaman Yöresi Yemekleri
Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı şeker
  • Üzeri için dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tencereye tereyağı ve sıvıyağ konur. 
Biraz ısınınca nişasta atılır. 
Rengi değişene kadar kavrulur. 
Sonra şeker ve pekmez eklenir. 
Malzeme dağılana kadar karıştırılır. 
Sonra ateş çok kısılır. 
Ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirilir. 
Kısa süre dinlendirilir. 
Servis tabağına alınır. 
Üzerine ceviz serpilir.

Hiç yorum yok :