Mantı Kebabı Tarifi


  • Su
  • Tuz
  • Yumurta 
  • Yeteri kadar un
  • Soğan
  • Sarmısak
  • Karabiber
  • Dolmalık biber
  • Yeşil biber

Yapılışı
Malzemeyi karıştırarak hamurumuzu hazırlıyoruz. 
Hamurumuz bir makarna hamuru gibi biraz sert olacak. 
Kolay kapama içinde çok fazla sert olmamasına dikkat edelim.
Kuşbaşı doğranmış bonfilemizi tereyağı ile tencerede içine soğan, sarımsak ve biraz karabiber atarak kavuruyoruz. 
Etlerimizi suyunu çekmeden önce içine ince doğranmış kırmızı dolmalık biber ve yeşil biberi ekliyoruz. Beraber suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. 
Yoğurduğumuz mantı hamurlarını açıyoruz.
Normal mantı hamurundan biraz daha büyük kestiğimiz hamurlarımızın içine tencerede kavurduğumuz etlerimizi koyup kapatıyoruz. 
Ve suda haşlıyoruz.

Hiç yorum yok :