Karadeniz Usulü Sütlaç Tarifi


Karadeniz usulü sütlaç tarifi
Malzemeler
  • 2 kilo süt
  • 175 gram pirinç
  • 50 gram nişasta
  • 3 adet yumurtanın sadece sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kilo şeker
  • Pişirmek için ayrıca 1 kilo süt
  • Üzerini süslemek için bir miktar fındık
Yapılışı
Bir tencerenin içine 1 kilo süt ile pirinci koyup, pişirmeye başlayın. Başka bir tencerenin içine 2 kilo sütü koyup kaynatın ve içine şekeri de ilave edip eritin. 

Diğer tarafta pişen sütlü pirinci, şekerli süt tenceresinin içine boşaltın ve pişirmeye devam edin. 

Bu esnada nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını ve bir miktar sütü bir kabın içinde çırparak, tencerenin içine katarak karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ve sütlaç kâselerine paylaştırın. 

Fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve sütlaç kâselerini yerleştirin. 

5 dakika ısıttığınız 250 derecelik fırına sütlaç tepsisini sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. 

Sütlaçları fırından çıkarıp, soğuyunca üzerinde kırılmış fındık serperek servis edin.  

Hiç yorum yok :