Alabalık Nasıl Yapılır

Malzeme:

  • 4 tane alabalık
  • 1 baş soğan
  • Taze nane
  • Limon
  • Sarmısak
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Aliminyum folyo
  • Tuz

Yapılışı:
Balıkların kafalarını koparmadan yalnızca içini temizliyoruz.
Yıkadıktan sonra her yerini tuzluyoruz.
Balıkların arasını açarak halka halka doğradığımız soğanları ve yine halka halka doğradığımız limonu diziyoruz.
Üzerine nane yapraklarını ve her balığa beş altı diş sarmısak koyarak en üstüne de maydanoz yaprakları ve az zeytinyağı gezdirerek balığı kapatıyoruz.
Aliminyum folyoyla hava almayacak şekilde kapatıyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok :