yemek tarifleri misyemek mis yemek mis yemek tarifleri

Hindi Eti Nasıl Pişirilir


Hindi Nasıl Pişirilir
Malzemeler:
  • 1 adet hindi
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık pul biber
  • Yarım kaşık toz kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı (40-45 gram) tereyağı
Yapılışı
Sosunu hazırlamak için;
Domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçek yağını bir kasede karıştırın.
İnce ince kıyılan soğanı da ilave edip karıştırın.
Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün.
Oda ısısında yarım saat bekletin.
Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın.
Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3,5 saat eti pişirin.
Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün.
Hindi etini arada bir çevirerek pişirin.
Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün.
Hindi eti iyice pişince fırından alın.
Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis yapın.

Diğer Hindi Tarifleri İçin Tıklayınız



Mis Yemek En Yeni Tarifler

BEĞENİLEN TARİFLER