Bursa Pideli Köfte Tarifi


Bursa Pideli Köfte Tarifi 
Malzemeler
Köftesi için
  • 600-700 gram kıyma (dana ve kuzu karışımı olursa daha güzel olur)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Köfteleri kızartmak için az miktarda sıvı yağ ya da tereyağı
Salçalı sos için
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tercihen biber ve domates karışık olabilir)
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, biber (biber salçası kullacaksanız salça acı ve tuzlu ise ilave etmeyin.)
  • Köftelerin üzerine dökmek için ayrıca 2-3 kaşık tereyağı
Servis etmek için;
  • Kızarmış biber ve domates dilimleri
Hazırlanışı
Köfteyi hazırlamak için; Soğanı rendeleyin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Vaktiniz varsa köteyi bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Hazırladığınız köfteleri dilerseniz ızgarada, dilerseniz az yağlı tavada önlü arkalı kızartın.

Pideleri küp küp doğrayın. Servis tabağına alın.

Sosu hazırlamak için; tereyağı eritip salçayı ekleyin. Salçayı bu şekilde kavurun. Güzelce kavurduktan sonra sıcak su ilave edin.

Servis tabaklarına hazırladığınız pidelerin üzerine bu sostan gezdirin. Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine kızarmış tereyağı gezdirin.

Servis tabağının bir yanına yoğurt diğer tarafına kızarttığınız biber ve domatesleri koyarak servis edin.

Hiç yorum yok :