Hamsi Tarifi Hamsi Nasıl Kızartılır



Hamsi Kızartması Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kg hamsi
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Un
  • Tuz
Hazırlanışı:
Balıkları temizleyin.
Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın.
Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun.
Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun.
Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin.
Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.

Hiç yorum yok :