Kırıkağaç Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte tarifleri

Kırıkağaç Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri
  • Yarım kilo az yağlı dana (veya koyun)  kıyması
  • Bir tane rendelenmiş soğan.
  • ki çorba kaşığı yoğurt
  • Bir tane bayat ekmek içi
  • Bir demet maydanoz
  • Biber
  • Tuz
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğrun.
Daha sonra küçük köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın.
Bu şekilde servis yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz, köfteleri kaynar et suyuna batırıp  çıkarttıktan  sonra üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.

Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri

Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri
Malzemeler 
  • 250 gram kıyma
  • Bir paket köftelik bulgur
  • Bir tane soğan
  • Altı tane  patates
  • Karabiber
  • Kimyon
Yapılışı
Patatesleri haşlayın, sıcakken ezip, içine bulgur dökün.
Tencerenin kapağını kapatın.
Ilındığında  içine kıyma, kimyon, karabiber, ince doğranmış soğan ve tuz ilave edip yoğurun. 
Köfte şeklinde hazırlayıp, yağda kızartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp, servis yapın.

Kekikli Mantar Sote Nasıl Yapılır Mantar Yemekleri

Kekikli Mantar Sote Nasıl Yapılır Mantar Yemekleri
Malzemeleri:
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Dört adet sivri biber
  • İki tane domates
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Yapılışı
Mantarlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dakika kadar pişirilip, suyu süzülür. 

Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir. 15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.

Analı Kızlı Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri

Analı Kızlı Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte TarifleriMalzemeleri: 
  • Bir kilo orta bulgur
  • Bir kilo kıyma
  • Dört baş kuru soğan
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Bir tatlı kaşığı  karabiber
  • Bir tatlı pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı
İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Dışının hazırlanışı
Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun. Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın. Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın. Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. 15 dakika haşladıktan sonra servis edin.

Ekşili Arap Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Ekşili Arap Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • İki tane limon suyu
  • Bir çay bardağı haşlanmış nohut
  • Dört diş sarımsak
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 10 su bardağı su
Yapılışı
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin.
Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün.
Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 
Tencerenin altını kapatın.
Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun.
Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın.