Balık Böreği Tarifi


Balık Böreği Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kefal
  • Bir  çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tane soğan
  • Yarım domates
  • 5-6 adet mantar
  • Bir çay kaşığı kuşüzümü
  • Bir  çay kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir  çay kaşığı karabiber
  • Bir çay bardağı domates suyu
  • Tuz
  • Bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • İki adet yufka
Yapılışı
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.

Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.

10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabakli Ekmek


Malzemeleri
  • Bir çorba kaşığı toz şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı süt
  • 250 gram balkabağı
  • Tuz
Yapılışı
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın.

Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.