Ispanaklı Börek Tarifi


Malzemeler
  • Dört tane yufka
  • Üç tane yumurta
  • Bir dilim beyaz peynir
  • Yarım kilo (500 gram) ıspanak
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 
Hazırlanışı
Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. Doğrayıp peynirle ezerek karıştırın. Tuzunu karabiberini ekip, hepsini iyice harmanlayın.

Bir kase içine sıvı yağı ve yoğurdu koyup karıştırın. İçine yumurtaları kırın ve hepsini iyice karıştırın.

Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ, yoğurt karışımından bol miktarda sürün. Ispanaklı içten alıp yufkanın üzerine serpin. Yufkayı bir kenarından tutup geniş geniş sararak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye yaptığınız bu ruloyu yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürüp, önceden ısıtılmış kızgın fırına sürün. Altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifi Helva Tarifleri

Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifi Helva Tarifleri
Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ  
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzerini süslemek için
  • Hindistan cevizi 
  • Çekilmiş fındık
Yapılışı
Yarım su bardağı sıvı yağı derin bir tavada iyice ısıtıp unu ekliyoruz.
Kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
İsteğe bağlı olarak fazla kavurup rengini koyu yapabilirsiniz.
Kavrulduktan sonra şekeri ekleyip karıştırıyoruz, hemen suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp bir iki dakika dinlendiriyoruz.
Soğumadan geniş bir kaba döküp üzerini fındık ve hindistan ceviziyle süslüyoruz. 
Un helvasının sıcakken dilimlenmesi gerekir.