Patlıcan Yelpaze Kebabı Tarifi



Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kg bostan patlıcan (Küçüklerinden)
Köftesi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Köfte şekli veriyoruz.
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok :