Osmanlı Hurması Tatlısı Tarifi


Osmanlı Hurması Tatlısı Tarifi
Malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 150 gr tereyağ
  • Şerbet
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Un tereyağ ve sıvıyağ ile iyicene yoğurulur.Bu işlem bitince limon suyu,sirke,kabartma tozu konup iyice yoğurulur.Hamur cıvık olursa un ilave edilir.

Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülür.

Hiç yorum yok :