Karnıyarık Tarifi


Karnıyarık Nasıl Yapılır
Malzemeleri
  • 6 tane  patlıcan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 250 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tane  yeşil sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.

Hiç yorum yok :