Beşamelli Fırın Makarna Tarifi


Beşamelli Fırın Makarna Tarifi
Malzemeler:
  • Bir paket fırın makarna
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir adet kabak 
  • Bir tane havuç
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir avuç rende kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle başemel sos hazırlanır, 5 çorba kaşığı sıvı yağda un kavrulur, üzerine sürekli karıştırarak süt eklenir, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir, tuz ve karabiber katılır. 

Kabak ve havuç ince doğranır, kavrulur. Makarna haşlanır, suyu süzülür, 4 çorba kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır, fırın kabına aktarılır, üzerine sırasıyla kavrulmuş sebzeler, başemel sos ve rende kaşar konur, 180 derece fırında pişirilir.


Hiç yorum yok :