Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır


Patlıcan Musakka Tarifi 
Malzemeleri
  • Dört adet patlıcan
  • Bir tane soğan
  • 250 gram kıyma
  • İki tane domates veya iki kaşık domates salçası
  • Üç yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İki su bardağı su
  • Kızartmak İçin bol sıvı yağ  

Yapılışı
Patlıcanlar parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya koyulur, bir saat kadar bekletilerek siyah suyunun çıkması sağlanır. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst edilerek hafifçe kızartılır. 

Kızartılan patlıcanlar bir kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar başka bir tabağa alınır. 

Üç yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates (salçada olabilir), tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde yayılır.

Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar yayılır. Üstüne  halka doğranmış domates ve biber yerleştirin. İki su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Fırın söndürüldükten sonra ince kıyılmış maydanoz serpilir. Sıcak Servis yapılır.

Hiç yorum yok :