Hamsi Böreği Tarifi



Hamsi Böreği Tarifi
Malzemeler 
  • Bir kilo hamsi ( kılçığı ayıklanmış olacak)
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki pırasanın yeşil kısımları
  • Bir küçük boy havuç
  • Bir  küçük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Hamsiler kılçıklarından ayrılarak içleri açık hale getirilir, tuzlanır ve süzgeçte beklemeye bırakılır. Pirinçler pilav şeklinde pişirilir ve soğutularak hazır edilir. Soğumuş olan pilavın içine ince ince doğranmış pırasanın yeşil yaprakları ve yarım demet maydanoz ile bir küçük baş soğan ve havuç ince doğranmış olarak konur ve yeterince karabiber de konularak iyice karıştırılır.

Yağlanmış olan yapışmaz tavada hamsilerin dış kısımları mısır unu ile unlanarak içleri açık halde tavaya dizilir. Dizme işleminde aralarında açık olmaması için kenarlarından aynı yönde üst üste gelmesine dikkat edilir. Tavanın kenar kısımlarında kuyrukları dışarıda kalacak şekilde dizilerek tavanın tamamı hamsi ile kaplanmış olur. 

Hazırladığımız karışımın tamamı hamsinin içine dökülür ve üzeri aynı şekilde dışı mısır unu ile unlanmış hamsi ile kapatılır. Kızgın ateşte kızartılan hamsiler içinin pilavlı harcı dağıtılmadan çevirilir ve diğer tarafıda kızartılır. Çevrilme sırasında tavaya bir miktar kızartma yağı daha dökülür. Nar gibi kızaran hamsilerin içindeki harçla birlikte dağıtılmadan servis edilir.  

Hiç yorum yok :