Biber Dolması nasıl Yapılır Tarifi


Malzemeler
  • Bir kilo dolmalık biber
  • Sekiz soğan
  • iki su bardağı pirinç
  • Bir kaşık salça
  • Bir bardak zeytinyağı
  • Bir limon
  • Bir çorba kaşığı çam fıstığı
  • Bir çorba kaşığı kuru üzün
  • Yenibahar
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı
1- Soğan incecik kıyılır. Tencereye doğranmış soğan konulup kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir.
2- Daha sonra zeytinyağı, yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
3- Maydanoz, dereotu yıkanıp, incecik kıyılır. Pirince doğranmış maydanoz, dereotu, şeker, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, yenihar ve nane katılır. Doğranmış domates ve salça katılıp, bir miktar daha kavrulur.
4- Biberlerin çekirdekli kısımları çıkarılır.Hazırlanan iç biberler doldurulur.
5- Dolmalar tencereye dizilir. 2 bardak su konulup, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
6- Dolmalar pişince üzerine limon suyu dökülür.

Hiç yorum yok :